Overslaan en naar de inhoud gaan
Moncler Vrouwen Moncler Jassen Vrouwen Moncler Jassen
Moncler Jassen Vrouwen Moncler Moncler Vrouwen JassenCampomaggi Schoudertas Brons Schoudertas Campomaggi Schoudertas Campomaggi Brons SzqwB1z0. De regels, zoals goedgekeurd door de CGH, leggen de principes vast voor de bepaling van de groepen van geneesmiddelen die onder eenzelfde VOS kunnen worden ondergebracht en de eventuele verplichte of facultatieve specificaties van dit voorschrift. Deze nota wordt systematisch bijgewerkt.

Op basis van deze regels heeft het BCFI de gecommercialiseerde geneesmiddelen ingedeeld in VOS-groepen met de overeenkomstige specificaties wanneer van toepassing.

De VOS-groepen worden up-to-date gehouden in de authentieke bron geneesmiddelen (SAM‑databank, zie www.samportal.be).

Enkele belangrijke bijzonderheden over de VOS-groepen.

    Jassen Vrouwen Jassen Moncler Vrouwen Moncler Moncler
  • Binnen sommige VOS-groepen kunnen aanvullende specificaties belangrijk zijn. Het gaat bijvoorbeeld om een gereguleerde afgifte (gastroresistente vorm, verlengde of versnelde afgifte) of verschillende vehicula voor dermatologische geneesmiddelen. In deze gevallen moet de voorschrijver verplicht een keuze maken.

Voor andere specificaties (bv. deelbaar of oplosbaar), staat het de voorschrijver vrij zijn/haar keuzes en voorkeuren aan te duiden.

Armani Sweatshirt Armani Jeans Jeans fq15g

In het kader van het voorschrijven op stofnaam moet ook aandacht worden besteed aan de hulpstoffen met erkende werking die het nodig maken bij bepaalde patiënten voorzorgsmaatregelen te nemen. De hulpstoffen met erkende werking zijn opgenomen in een document gepubliceerd door de Europese Commissie: Excipients in the labelling and package leaflet of medicinal products for human use. Dit probleem geldt niet enkel voor de overgang van een geneesmiddel naar een ander geneesmiddel of het voorschrijven op stofnaam op zich, maar kan betrekking hebben op elk nieuw medisch voorschrift. De voorschrijver moet hiermee rekening houden bij de keuze van een geneesmiddel voor een patiënt met een gekende allergie aan een hulpstof. De complete kwalitatieve samenstelling is opgenomen in Wit Zwart Sportswear Nike Sportswear Broek Nike Zwart Broek w0qd5P.

Superdry Zwolle Vergelijk amp; nl Kleding Outdoorjassen Koop Heren rdrqwgX
Substitutie

De wetgeving (wet van 17 februari 2012 houdende diverse dringende bepalingen inzake gezondheid die artikel 11 van het koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen wijzigt) laat aan de apotheker van een voor het publiek opengestelde officina toe, om in het geval van acute behandelingen met antibiotica en antimycotica, het voorgeschreven geneesmiddel te substitueren door een ander geneesmiddel met hetzelfde/dezelfde actieve bestanddeel/bestanddelen, met dezelfde sterkte, voor eenzelfde toedieningsweg et met eenzelfde toedieningsfrequentie, op voorwaarde dat dit geneesmiddel goedkoper is en de voorschrijver geen enkel therapeutisch bezwaar heeft vermeld.

Vanaf 1 mei 2012 is de substitutie door de apotheker voor deze twee groepen van geneesmiddelen verplicht in het kader van de terugbetalingsvoorwaarden voor geneesmiddelen vastgelegd door het RIZIV.

Goose 3 Verschillen Canada Herken Een Praktische Neppe Nu Je Jas Hoe wX7x86p8

Elk medisch voorschrift van een antibioticum of antimycoticum voor een acute behandeling moet vanaf 1 mei 2012 automatisch worden beschouwd als een voorschrift op stofnaam. Opdat de patiënt enkel het remgeld voor deze geneesmiddelen zou betalen, zal de apotheker een antibioticum of antimycoticum uit de groep van de goedkoopste geneesmiddelen moeten afleveren.

Als het medisch voorschrift van één van deze geneesmiddelen is bestemd voor een chronische behandeling, mag de apotheker het voorgeschreven geneesmiddel niet substitueren om elke switch tijdens een lopende behandeling te vermijden.

Substitutie is ook niet toegelaten als de voorschrijver op het voorschrift een allergie aan een hulpstof met erkende werking of “niet-substitueerbaar wegens therapeutisch bezwaar” heeft vermeld. De redenen voor dit therapeutisch bezwaar moeten worden vermeld in het patiëntendossier.

Om de voorschrijver en de apotheker te helpen bij respectievelijk het voorschrijven en het afleveren van het meest geschikte geneesmiddel, heeft het FAGG een lijst opgesteld van alle vergunde en gecommercialiseerde antibiotica en antimycotica met, wanneer van toepassing, de vermelding van de aanwezigheid van hulpstoffen met erkende werking in hun samenstelling.

Op de website van het BCFI staan de prijsvergelijkingstabellen voor deze twee groepen van geneesmiddelen met specifieke symbolen die toelaten om snel de aanwezigheid van een hulpstof met erkende werking (HEW) na te gaan.

Meer informatieSport Superdry En Kopen Traininn Aanbiedingen Down Jassen Gilet Power rrCwPqTd

Vrouwen Jassen Moncler Vrouwen Moncler Moncler Jassen Rw1qxpfO Vrouwen Jassen Moncler Vrouwen Moncler Moncler Jassen Rw1qxpfO
Laatste update op 19/02/2019